Leao Martins

Profesor/a titular de universidade

Área de Química Analítica
Departamento de Química Analítica e Alimentaria

Información de contacto

Facultade de Química
Edificio de Ciencias Experimentais
Bloque E, Planta 2, Despacho 20
As Lagoas, Marcosende
36310 Vigo

+34 986 813 425
leao@uvigo.gal

Breve CV

Licenciado en Enxeñaría Química (Especialidade: Control de Calidade de Materiais Poliméricos) na Universidade do Minho (Portugal). Doutor en Química Analítica na Universidade de Vigo. Participación en Programa Erasmus+ tanto como estudante como profesor en diferentes institucións académicas en Europa. Área de Investigación (Grupo CI8 do Departamento de Química Analítica e Alimentaria, liñas de investigación: Métodos de separación, Espectrometría de masas, Biotoxinas marinas, Contaminantes naturais e antropoxénicos, Inmunoquímica, Técnicas de preparación de mostra). Estancia posdoctoral en CIT-Cork Irlanda. Facultad Farmacia-Universidade do Porto, Health-Santé-Canada (Ottawa, Canadá). Docente en el Grado de Química, CC. Mar y Biología en la Universidade de Vigo. Docente en Máster de Técnicas de Caracterización y Análisis (Universidade do Minho, Braga-Portugal). Docente en el Máster de Biotecnología Avanzada y Máster Ciencia y Tecnología en Conservación de Productos de Pesca de ANFACO-Universidade de Vigo. Publicación de artículos científicos en revistas internacionales del ámbito de la Química Analítica. Participación en reuniones-Congresos de ámbito Internacional y Nacional relacionados con la Química Analítica. Participación y colaboración en tareas de Investigación con el Laboratorio Europeu de Referencia de Biotoxinas Marinas (EURLMB). Participación como equipo investigador en proyectos Europeos, Nacionales y Autonómicos.

Docencia

Perfil docente na UVigo

1º cuadrimestre

Grao en Bioloxía

V02G031V01409 | Análise e diagnóstico agroalimentario

Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada

V02M074V11114 | Técnicas de aplicación en biotecnoloxía

2º cuadrimestre

Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada

V02M074V11222 | Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade

Titorías

1º cuadrimestre

Titorías presenciais
O docente ten unha oferta de titorías presenciais en horario fixo coa seguinte programación:
– Luns: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Martes: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Mércores: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Xoves: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química

 

2º cuadrimestre

Titorías presenciais
O docente ten unha oferta de titorías presenciais en horario fixo coa seguinte programación:
– Luns: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Martes: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Mércores: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química
– Xoves: de 15:30 a 17:00, Despacho 20, segunda planta (Area Q. Analítica), Facultade de Química

Investigación

Grupo de investigación

Innovación en Agrolimentación e Saúde

Liñas de investigación

  • Métodos de separación
  • Espectrometría de masas
  • Contaminantes naturais e antropoxénicos